Medezeggenschap: gelijkwaardig gesprekspartner

Roelant heeft als trainer veel gewerkt met verschillende medezeggenschapsteams en ORs. Op basis van zijn ervaring heeft hij de ORKEST-vergadermethode ontwikkeld. Een methode die de betrokken leden helpt om op een constructieve manier samen te werken. 

Roelant ziet medezeggenschap als een manier om de organisatie te versterken. De toegevoegde waarde van een effectieve medezeggenschapsraad of OR is groter, naarmate de verbinding met de organisatie meer in dialoog kan worden vormgegeven. Daar draagt het Medezeggenschapsspel (op basis van het PROF-kompas) aan bij.

  • Workshop Effectief vergaderen (2 keer een dagdeel). Een goed gesprekspartner levert inhoudelijk goede dingen op. Dat betekent dat vergaderingen goed moeten worden benut: met de goede dingen bezig zijn èn op de goede manier. Deze workshop helpt je hier scherp op te blijven.
  • Moderne medezeggenschap: constructief in dialoog (1 trainingsdag en 3 losse vervolgdagdelen). Met de ORKEST-vergadermethode werk je met jouw team aan effectiever samenwerking, gericht op de toegevoegde waarde die jij als medezeggenschapsorgaan kunt leveren. Ook het 'spel' met de organisatie komt in deze training aan de orde.
  • Coaching van een medezeggenschapstteam 'on the job' is een hele effectieve methode om je te begeleiden. Je kunt dit regelen in de vorm van een strippenkaart.
  • Ook begeleiding van het dagelijks bestuur of individuele ondersteuning van jou als voorzitter van een OR behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Samen gaan voor meer resultaat en plezier!